Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет за ЕКУ 1.5.5

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Съвет за ЕКУ 1.5.5

Привет колеги
    Днес започнахме с един приятел смяна на едно 1.4тс с 2.0тс на АР 146 и остава само да се сложи инсталацията,но компа който е на 2.0-ката е от 156 селеспийд.При това положение колата с този комп ще може ли да запали и ще има ли някакви грешки които да записва компа,питам за да знам да ли да го сменям на време докато не сме го монтира ли.
    Също така искам да знам датчика който е на изпускателни вал разликата само в буксите ли е при различните ЕКУ-та или и в самия него
    .Благодаря предварително ако имам други въпроси пак ще пиша

Първоначално публикувано от lokara Покажи съобщение
    Привет колеги
    Днес започнахме с един приятел смяна на едно 1.4тс с 2.0тс на АР 146 и остава само да се сложи инсталацията,но компа който е на 2.0-ката е от 156 селеспийд.При това положение колата с този комп ще може ли да запали и ще има ли някакви грешки които да записва компа,питам за да знам да ли да го сменям на време докато не сме го монтира ли.
    Също така искам да знам датчика който е на изпускателни вал разликата само в буксите ли е при различните ЕКУ-та или и в самия него
    .Благодаря предварително ако имам други въпроси пак ще пиша
    Оставете си компа от селето Той не е 1.5.5 ако правилно съм разбрал питането де, но пък колата ще върви много добре
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Здр
      Ами ЕКУ-то е това което стои на дросела както беше и при стари мотор който извадихме и си мисля,че е 1.5.5.И щом няма да е проблем да е снего ще го оставя

Comment

Първоначално публикувано от lokara Покажи съобщение
        Здр
        Ами ЕКУ-то е това което стои на дросела както беше и при стари мотор който извадихме и си мисля,че е 1.5.5.И щом няма да е проблем да е снего ще го оставя
        Мисля че на селеспийда екуто беше 7.3 но това не му пречи. Дори казват че 2,0селеспиид преправен с ръчни скорости, върви повече от обикновена 2,0.
        Fiat Punto 1.4GT 1996
        Hyundai Tucson 2.0 2007
        Renault Clio 1.5 2019

Comment

значи да си накичвам инсталацията на мотора и другите неща спокойно.Какво кажеш за датчика на изпускателни вал

Comment

Компа ще си търси селеспийда като наследство Трябва му лека софтуерна намеса за да заработи без селето
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

...иначе ще кара до 4000 оброота и при старт ще има "Лаунч контрол"
              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

оф ако е така или трбва да сменям или да се барне

Comment

Взехте ли предвид това, че трябва да ползвате датчиците от 156-цата щом слагате нейното еку и инсталация? Примерно на първо четене - с дебитомера от 1.4 нЕма да го бъде, защото е по-малък.
                  Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                  Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

за дебитомера аз ще си взема от 2.0-ка пък и той на 1.4тс замина отдавна новичък.Ако не ми беше толкова изгнило купето на 2.0-ката нямаше да се занимавам с тези смени

Comment

Бош 7.3.1 е щом е от селе. А той има 3 сонди... трябва софтуерна намеса за селето и за 3-тата сонда... филма е пълен като стане въпрос за пари Също е и с електронния дросел...ще ти трябва потенциометъра на педала на газта... изпускателния колектор ще трябва да се преправя за сондите...

7.3.1 е по-доброто ЕКУ, но и доста по-скъпо ще ти излезе. По-добре си намери 1.5.5 освен ако не си фен и ти се дават пари
                      Last edited by oem; d.m.y г., 11:41.
                      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Така колеги току що говорих с колегата който ми прати частите
                        Извинявам се,че съм ви подвел,ЕКУ-то е от обикновена 2.0тс и нещо съм останал с впечатление,че е от селеспийд,понеже гледах няколко обяви.Тази кола ще ме побърка

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                          Бош 7.3.1 е щом е от селе. А той има 3 сонди... трябва софтуерна намеса за селето и за 3-тата сонда... филма е пълен като стане въпрос за пари Също е и с електронния дросел...ще ти трябва потенциометъра на педала на газта... изпускателния колектор ще трябва да се преправя за сондите...

7.3.1 е по-доброто ЕКУ, но и доста по-скъпо ще ти излезе. По-добре си намери 1.5.5 освен ако не си фен и ти се дават пари
                          Не е 7.3.1, ако е от старите е МЕ2.1
                          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                          sigpic
                          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                            Не е 7.3.1, ако е от старите е МЕ2.1
                            Ами може, да ама явно не е нито едно от двете
                            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Да в крайна сметка от много преглеждани обяви съм останал с мисълта,че съм взел от селеспийд.След разговор с колегата от който взех нещата ЕКУ-то е от обикновена 156-ца 2.0тс

Comment

Working...
                              X